Om oss

Välkommen till VGB!

I hjärtat av Järvaområdet, Tensta och Rinkeby, finner du VGB – en förening med en lång och stolt tradition av att samarbeta med skolor i närområdet. Vår passion är att erbjuda både fasta program och flexibla ‘drop-in’ möjligheter, vilket ger alla en chans att delta, oavsett om man föredrar strukturerade lagidrotter eller mer avslappnade former av träning.

Men VGB är mer än bara idrott. När skolorna stänger sina dörrar under loven, öppnar vi våra med fokus på gemenskap, skratt och lärande. Oavsett om du är ung eller gammal, ger vi en plats där alla kan känna sig hemma och växa tillsammans. Våra äldre medlemmar får chansen att kliva fram som ledare, stödja de yngre och forma framtidens VGB. Och det som verkligen sätter oss på kartan? Vårt unika initiativ där vi plockar upp de yngsta medlemmarna från fritids och introducerar dem till den spännande världen av sport i våra träningshallar.

Vår vision…

Vi strävar efter att vara mer än bara en idrottsförening. I hjärtat av Järvaområdet siktar vi på att bli en ledande multiidrottsförening, som presenterar ett brett utbud av idrottsaktiviteter. Vår dröm? En ständigt växande samverkan med varje skola i Järva, där gemenskap och idrott går hand i hand.

Våra medlemmar…

Varje medlem hos VGB är en reflektion av det vi står för – gemenskap, engagemang och passion. Hos oss handlar det inte bara om träning, utan om att skapa minnen, bygga relationer och njuta av varje ögonblick på planen. Här, hos VGB, är alla välkomna, och varje medlem är en ovärderlig del av vår stora familj.

Vår historia

VGB föddes ur en vision år 2017 i hjärtat av Tensta, tack vare Yacouba Barrys passion och engagemang. Medan många ser basket som enbart en sport, såg Yacouba det som något större. Med erfarenhet från både att spela och coacha basket på olika nivåer i diverse föreningar, drömde han om att skapa något mer än bara en basketklubb. För Yacouba var VGB aldrig bara om poäng på resultattavlan, utan om att forma individer, bygga karaktär och stärka tro på sig själv. Sedan första dagen har föreningens hjärta pulserat med en önskan: att varje medlem inte bara utvecklas som idrottare, utan också som individ, både på och utanför planen. För oss är tron på den egna förmågan inte bara en filosofi – det är vårt kärnvärde.

Varför VGB?

Vi är en multiidrottsförening med visionen om att erbjuda flertalet idrotter i Järvaområdet. Samverkan ska vara etablerad med alla skolor runt om i Järva.

Skollag

Elinsborgsskolan

Enbacksskolan

Gullingeskolan

Hjulstaskolan

Kontakta oss

Vision Generation Boll IF

Hagstråket 9, 163 62 Spånga 

 

info@vgbif.se

© Vision Generation Boll Idrottsförening 2024 | Powered by Simon Khalaf